Implantater

TANNIMPLANTATER

Tannimplantater er metallkonstruksjoner som opereres inn i kjevebenet. Prinsippet er å etablere en kunstig rot med hule sylindre som tannlegen kan montere en krone på. Metoden brukes om du mangler tenner eller vil erstatte tenner.
 

Hvordan fungerer implantater i praksis?

implantTyrkiatannklinikken anser behandlingen som vellykket dersom implantatet har vokst seg fast i kjevebenet. Da kan implantater brukes som et stabilt fundament for ulike tannerstatninger, på implantet kan man også feste kroner eller broer. I tillegg lages ofte festeordninger for avtakbare proteser. At protesen sitter fast er en stor fordel med tanke på at man skal spise og snakke.

Mange mennesker med proteser setter stor pris på den sikkerhet som implantatene gir dem. Det er mange som synes det er veldig ubehagelig med avtakbare proteser. Årsaken kan være tørre, ømme områder på proteseunderlaget eller sterke oppkastreflekser. En fastsementert bro kan lages ved å bruke tennene på hver side av de manglende tennene. Av og til har ikke kunden tilgjengelige pilartenner til en bro og det kan føles galt å slippe friske tenner ned til bropilarene når man i stedet kan benytte seg av et implantat.

En implantatbehandling krever at det er tilstrekkelig kjeveben der implantatet skal settes, men i spesielle tilfeller kan tannlegen bygge opp en kjevekam. Pass på at du har en god munnhygiene og går til regelmessige kontroller for at implantatbehandlingen skal lykkes på lang sikt. Er du en god pasient og snill med deg selv kan implantatet holde lenge, det lønner seg da denne behandlingen er både kostbar og krevende.
 

Så lenge holder et tannimplantat
Vanligvis holder et implantat velding lenge,kanskje til og med hele livet. Det er avhengig av hvor nøye du er med den daglige munnhygienen og med regelmessige tannlegebesøk.

 

 Prissettingen på tannimplantater er avhengig av faktorer som:

 • Merket på tannimplantatet, generelt relatert til beløp som er investert i forskning og utvikling og hvor implantatet produseres.
 • Omdømmet til tannklinikken eller tannlegen.
 • Volumet av implantater per år for å kvalifisere for rabatter.

Avhengig av implantatet, merkevaren og omdømmet til tannlege eller tannklinikk:

 • Pris for tannimplantater i Norge: Mellom 20 000 kroner og 40 000 kroner.
 • Pris for tannimplantater i Frankrike: Mellom 11 000 kroner og 30 000 kroner.
 • Pris for tannimplantater i Sveits: Mellom 18 000 kroner og 45 000 kroner.
 • Pris for tannimplantater i Belgia: Mellom 12 000 kroner og 32 000 kroner.
 • Pris for tannimplantater i Ungarn: Mellom 6 800 kroner og 12 000 kroner.


Tannlege Service Tyrkia, tilbyr vi 3 høy-kvalitets tannimplantater:

 • Megagen tannimplantat pris: 6000 kroner
 • Astra Tech tannimplantat pris: 8500 kroner
 • Straumann SLActive tannimplantat pris: 9000 kroner.
 Dette inkluderer distanse og healing skrue, prisen for denne type implantater varierer vanligvis mellom 22 600 kroner og 45 000 kroner i resten av Europa.

Et tannimplantat er en skrue med enten en ru eller glatt overflate. De fleste tannimplantater er laget av ren titan mens noen få lages av zirkon. Etter en viss tid (2 til 5 måneder, avhengig av pasienten), vil kjevebenet vokse rundt implantatet slik at det blir sittende helt fast (osseointegrasjon). På dette tidspunktet kan den kunstige tannen, krone eller bro, plasseres på tannimplantatet. Dette kalles implantat belastning.

Den riktige løsningen for alle?


Man er dessverre ikke nødvendigvis egnet til å få tannimplantater selv om noen tenner mangler, fordi visse elementer må tas i betraktning:

Pasientens generelle tilstand: det er flere medisinske risikofaktorer som veier imot å få tannimplantater. De vanligste er røyking og diabetes. Dette betyr ikke at slike pasienter ikke kan få tannimplantater, men at risikoen for at behandlingen mislykkes er større. Dette bør pasienten være klar over i forveien.

Den generelle tilstanden i munnen: resten av tennene og tannkjøttet må være stabile før man vurderer å sette inn tannimplantater. På denne måten sikrer man en større sannsynlighet for at behandlingen lykkes. Dersom noen av tennene er råtne eller knekte, eller dersom tannkjøttet er sykt, anbefales det at disse behandles før man setter inn tannimplantater.

Kjevebenets kvalitet og kvantitet: uten tilstrekkelig bentykkelse er det vanskelig å sette inn implantatet. For å bestemme nødvendig volum av benmassen som kreves før et implantat kan settes inn, må man ta OPG-røntgen. For en mer nøyaktig vurdering kan et CT-skann være nyttig for å skaffe et tredimensjonalt bilde. Tannklinikkene våre er selvfølgelig utstyrt både med OPG- og 3D CT-maskiner.


Innsetting


For økt sikkerhet og pålitelig blir behandlingen med innsettingen delt opp i to faser: den første fasen involverer plassering av i selve kjeven. Den andre fasen utføres noen måneder senere der man fester kunstige tenner eller restaureringer til tannimplantatet.

Tannlegen lager et snitt i tannkjøttet for å eksponere kjevebenet der tannimplantatet plasseres, før snittet lukkes igjen. Deretter er det nødvendig å vente i mellom 3 til 6 måneder for at området rundt implantatet skal helbredes og forkalkes. Denne helbredelsesprosessen inkluderer sammensmelting av kjevebenet og implantatet, kjent som osseointegrasjon. Denne forbindelsen gir en sterk struktur som kan benyttes i den andre fasen av prosessen.

Den andre fasen inkluderer å utføre et lite snitt i tannkjøttet for å få tilgang til tannimplantatet for å sette fast en skrue eller forbindelsesledd, kalt sølje, på implantatet som fungerer som et ankerpunkt for restaureringer. Tannlegen kan deretter sette fast en eller flere tannproteser på implantatenes forbindelsesledd.


Tannimplantat fordeler

Tannimplantater gir flere fordeler sammenlignet med andre alternativer for tannerstatning. I tillegg til komfort og estetikk, vil implantatene fungere som dine naturlige tenner. Implantatbroer settes fast uten støtte fra nærliggende naturlige tenner, slik at disse bevares. I tillegg vil tannimplantater erstatte noen av tannrøttene dine og dermed bevare kjevens benmasse. Dersom du ikke setter inn et implantat, og i stedet setter inn en fast bro eller delvis flyttbar protese, vil benet som er omgitt av røttene ha en tendens til å trekke seg tilbake. Implantater kan støtte tannkroner, tannbroer og tannproteser.

Våre Tjenester

Legg ved ditt telefonnummer, så ringer vi deg så snart vi kan.

Kontakt Oss