Skallfasetter

 Den mest estetiske løsningen for å kompensere for skjønnhetsfeil eller sprekker, slitt emalje, korrigering av små forskyvninger eller utfylling av mellomrom mellom tennene. I tillegg kan tannfasetter være nyttige når det gjelder å finne en naturlig farge for misfargede tenner, spesielt på grunn av inntak av medisin og når løsninger for bleking ikke fungerer.
 Fra et estetisk perspektiv er resultatene imponerende.
 
Plassering av tannfasetter
 
I løpet av konsultasjonen din, vil du sammen med tannlegen aktivt delta i en “smildesign”-prosess, der du får uttrykke dine preferanser når det gjelder fasettenes form, lengde, bredde og farge, i tillegg til effekten du forventer at de har. Dette vil forsikre deg om at prosessen med å sette inn tannfasetter oppfyller forventningene dine. Det er viktig å snakke med tannlegen slik at han/hun forstår hva du er ute etter.
 
Varighet og vedlikehold av fasetter
 
Fasetter har lang levetid og plasseres slik at de varer i mange år før de må erstattes. Akkurat som når det gjelder din naturlige tannhelse, er det viktig å opprettholde perfekt munnhygiene for å sikre holdbarhet. For å redusere risikoen for at fasettene skades bør du dessuten unngå å bite eller tygge på harde gjenstander, som for eksempel nøtteskall. Du bør dessuten unngå å bruke tennene for å åpne plastemballasje. Puss tennene dine som normalt og sørg for å bruke en ikke-slipende tannkrem.
 
Komposittfasetter
 
Komposittfasetter er et billigere alternativ til andre fasetter. De er laget i komposittmateriale, som det vi bruker til fyllinger, noe som reduserer kostnaden og gjør dette til et rimelig alternativ. I tillegg til den lave prisen, er hovedfordelen med slike fasetter at de er et godt valg dersom du har små sprekker i tannen, ettersom dette blir skjult samtidig som resten av tannen blir beskyttet. Den største ulempen er at de ikke er like holdbare som andre fasett-typer, slik at de må erstattes oftere. De vil dessuten lettere bli misfarget sammenlignet med andre fasetter.
 
E-max fasetter
 
E-max fasetter anses for å være det beste alternativet i dagens marked. Den eneste ulempen er prisen. E-max sørger for en transparent farge og en varighet som er uten sidestykke. Det benyttes både i fasetter, kroner og broer. E-max fasetter er laget i 100 % porselen med en attraktiv, gjennomsiktig farge, som kombineres med høy styrke og holdbarhet. Tannfasetten er laget av en enkelt porselensblokk (litiumdisilikat), som er utvalgt på grunn av dets hardhet, opasitet og stabilitet, noe som gjør det til et meget populært produkt. E-max tannfasetter anses for å være en viktig milepæl i teknologiske fremskritt innen moderne tannteknikk; tannfasetter i porselen er både harde og holdbare, men samtidig estetiske. Denne fasett-typen anses for å være det beste valget når det gjelder å oppnå en sømløs passform med eksisterende tenner. Den transparente fargen og realistiske formen gjør det umulig å skille fasettene fra de ekte tennene.
 

Våre Tjenester

Legg ved ditt telefonnummer, så ringer vi deg så snart vi kan.

Kontakt Oss